Ga naar Content

Ajax maakte 20,7 miljoen euro winst afgelopen seizoen

AMSTERDAM - Ajax heeft het afgelopen seizoen 20,7 miljoen euro winst gemaakt. Door de coronacrisis werd de competitie en de beker al in maart stilgelegd. Het positieve resultaat viel een stuk lager uit dan een jaar eerder, toen de club mede dankzij de goede resultaten in de Champions League bijna 52 miljoen euro winst maakte.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Ajax zegt dat de financiële impact van de pandemie nog enigszins meevalt dankzij de steun van supporters en partners. Het eigen vermogen groeide met ruim 18 miljoen naar 228,8 miljoen euro.

Verlies

Ajax heeft de transfers van Matthijs de Ligt (Juventus) en Kasper Dolberg (OGC Nice) voor 84,5 miljoen euro meegenomen. De vergoedingssommen voor Donny van de Beek (Manchester United), Hakim Ziyech (Chelsea) en Sven Botman (Lille) gaan mee in het huidige boekjaar, waarin Ajax verlies verwacht te maken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]