Ga naar Content

Lille neemt Botman alsnog definitief over van Ajax

LILLE - Sven Botman maakt alsnog per direct de definitieve overstap van Ajax naar OSC Lille. Beide clubs beslisten eind juli dat de verdediger niet gekocht maar verhuurd werd aan de huidige nummer vijf van de Frankrijk, maar Ajax meldt donderdag dat de Badhoevedorper nu dan toch definitief aan Lille is verkocht. 

Sven Botman in het shirt van Lille - Foto: Pro Shots / Panoramic

"Aan alle inhoudelijke verplichtingen met betrekking tot een definitieve overgang is inmiddels voldaan, waardoor de transfer van de verdediger nu alsnog is afgerond", laat Ajax weten. Naar verluidt verdient Ajax zo'n acht á negen miljoen aan de verdediger, die vorig seizoen op huurbasis voor SC Heerenveen speelde maar nog geen minuut in actie kwam voor de hoofdmacht van Ajax.

Overigens doet Botman het goed in zijn eerste periode in Frankrijk. Lille speelde tot op heden vier wedstrijden in het nieuwe seizoen en in ieder duel maakte de Noord-Hollander de wedstrijd vol. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]