Ga naar Content

Tweede verdachte aangehouden voor mishandeling boa's in Medemblik

MEDEMBLIK - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de bedreiging en mishandeling van twee boa's, die dit weekend werden belaagd in een café in Medemblik. De verdachte meldde zich zelf bij de politie.

Afgelopen weekend werden twee boa's mishandeld in het café - Foto: Google Streetview

Dat meldt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. De aangehouden café-eigenaar zit nog altijd vast op verdenking van bedreiging. De politie was op zoek naar een tweede verdachte die de toezichthouders mishandeld zou hebben. Die meldde zichzelf aan bij de politie.

De betrokken boa's waren dit weekend even na middernacht in het café aan de Kaasmarkt om te controleren of de coronaregels werden nageleefd. Dat bleek niet zo te zijn. Bovendien werd er binnen in het café gerookt. De boa's maakten hier foto's van, waarna ze belaagd werden.

Lees ook

De boa's werden door met de dood bedreigd en mishandeld. Een van hen raakte hier bij lichtgewond. De toezichthouders werden enige tijd tegen hun zin in het café tegengehouden. De telefoon van een van de boa's werd afgenomen en de gemaakte foto's werden verwijderd.

"Dit soort gedrag is niet wat wij wensen", liet Jan Schouten, voorzitter van Koninklijke Horeca Medemblik, eerder aan NH Nieuws weten. Hij erkent, zoals Noordhollands Dagblad eerder schreef, dat de gebeurtenissen reden kunnen zijn voor een royement. "We zitten binnenkort weer met het bestuur bij elkaar, en dat is hierdoor sneller dan gepland."

Burgemeester Frank Streng van Medemblik laat in een tweet van de gemeente weten de gebeurtenissen onacceptabel te vinden. "Handen af van onze BOA's en toezichthouders."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.