Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Terugkijken: Persconferentie premier Rutte over nieuwe coronamaatregelen

28 september 2020, 18.15 uur · Aangepast 28 september 2020, 19.54 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge gaf om 19.00 uur weer een persconferentie over de corona-aanpak. Kijk hier onze uitzending terug.

Gisteren spraken ministers uit het kabinet en experts van het RIVM op het Catshuis informeel over de corona-aanpak. De nieuwe opmars van het virus baart het kabinet grote zorgen.

Deskundigen van het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, buigen zich vandaag over de huidige situatie. Gisterochtend werden er 3.000 nieuwe besmettingen in een dag gemeld. Het OMT zal vooral kijken naar de stand van zaken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Kijk de persconferentie hieronder erug

LIVE: Persconferentie premier Rutte over nieuwe coronamaatregelen

Om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over nieuwe coronamaatregelen. Ingewijden weten te vertellen dat er "ingrijpende maatregelen" tegen de corona-uitbraak genomen worden die voor drie weken gelden.

Posted by NH Nieuws on Monday, September 28, 2020

Na afloop van de persconferentie van het kabinet zal de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema reageren op de aangekondigde maatregelen. Ook die verklaring is live te zien bij NH Nieuws. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]