Ga naar Content

Medewerkers en patiënten Spaarne Gasthuis lopen corona op

HOOFDDORP - Op een verpleegafdeling interne geneeskunde van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp zijn "diverse" medewerkers en patiënten besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis op haar website. Volgens Spaarne Gasthuis-woordvoerder Anna van Os ligt het aantal besmettingen niet boven de tien mensen.

Patiënten en medewerkers Spaarne Gasthuis besmet met coronavirus - NH Nieuws

Dat vertelt zij in het NH Radio-programma Lunchroom. "Het beïnvloedt de gang van zaken niet, maar we hebben wel voorzorgsmaatregelen getroffen. Volgens protocol hebben we de betreffende afdeling schoongemaakt."

De medewerkers raakten volgens haar besmet na contact met een patiënt die met corona geïnfecteerd bleek te zijn. De medewerkers zijn thuis met lichte klachten.

"Naar aanleiding van de besmettingen worden testen uitgevoerd onder medewerkers en patiënten. Dit gebeurt wanneer zij verschijnselen vertonen die in verband worden gebracht met corona. Het bron- en contactonderzoek op de afdeling is bijna afgerond en daarmee verwacht het ziekenhuis de situatie onder controle te krijgen", aldus het ziekenhuis in een verklaring.

Niet thuisblijven

Van Os benadrukt dat het voor patiënten nog steeds veilig is om naar het ziekenhuis te komen. "In de eerste coronagolf bleef een flink aantal patiënten thuis met ernstige klachten, omdat zij bang waren geworden voor het ziekenhuis. Wij willen aangeven: mensen hoeven nergens bang voor te zijn en we raden hen aan om gewoon naar het ziekenhuis te komen. Iedereen is goed beschermd en we volgen de protocollen, dus er is geen reden om paniek te zaaien." 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]