Ga naar Content

7.500 euro voor tip die leidt naar daders van gewelddadige overval in De Goorn

DE GOORN - Beschoten, mishandeld en toegetakeld met een breekijzer 'voor een klein beetje klotegeld'. Er is zojuist in het tv-programma Opsporing Verzocht een beloning van 7.500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders van de gewelddadige woningoverval van 7 op 8 augustus dit jaar in De Goorn. 

De boerderijwoning aan de Vredemakersweg - Foto: Opsporing Verzocht

Twee bewoners van een huis aan de Vredemakersweg kregen in de nacht van vrijdag 7 op 8 augustus de schrik van hun leven. De mannelijke bewoner, een gepensioneerde veehandelaar van 69 jaar oud, werd rond 3.10 uur wakker van een harde klap en het geblaf van de honden. Het bleek dat vijf overvallers op het erf waren en de pui aan de achterkant van het huis kapot sloegen.

De man liep naar de badkamer en ziet op de terugweg vier mannen de trap op rennen. Deze mannen schreeuwden dat zij geld wilden en dwongen de bewoner mee naar beneden te gaan. Daar werd de bewoner door de overvallers overmeesterd en toegetakeld met breekijzers.

"Het is vreselijk wat deze mensen je aandoen voor een klein beetje 'klotegeld'"

slachtoffer geweldadige woningoverval in de goorn

"Ik kreeg heel veel klappen met het breekijzer tegen mijn schouder en werd in mijn gezicht getrapt. Ze riepen dat ze geld wilden." Er ontstond een worsteling en een van de overvallers schiet zelfs met een vuurwapen gericht op het hoofd van het slachtoffer. De politie zegt dat het slachtoffer net op tijd zijn hoofd draaide en dus niet geraakt werd. Daarna heeft de veehandelaar gezegd waar de daders wat geld konden vinden.

Het 69-jarige slachtoffer: "Ik maakte mij enorm zorgen over mijn vrouw. Ik wist niet waar ze op dat moment was. Zij liep in het land en zij maakte zich zorgen om mij want zij hoorde hier in huis schoten, dus zij dacht dat ze me hadden omgelegd."

Op de vlucht in nachthemd

Want terwijl de man beneden werd mishandeld, moest zijn echtgenote in haar nachthemd mee naar buiten. Daar moest ze een tas uit haar auto pakken en de inhoud hiervan afstaan aan de daders. Hoewel ze daarna weet te ontkomen en het weiland in kan vluchten wordt ze gepakt en met geweld mee teruggenomen naar het huis.

Uiteindelijk gaat het vijftal er met een klein geldbedrag en de telefoons van het echtpaar vandoor. De groep is gevlucht in een auto in de richting van Berkhout en Hoorn. De politie denkt dat de daders mogelijk bekend zijn in deze omgeving.

Tekst loopt door onder de video. 

Signalement

Vermoedelijk zijn de overvallers tussen 18 en 24 jaar oud en klein van postuur. Ze droegen alle vijf droegen bivakmutsen.

In Opsporing Verzocht zegt het slachtoffer: "Het is vreselijk wat deze mensen je aandoen voor een klein beetje 'klotegeld'. Mijn hoofd is nog steeds niet goed. Ik heb tintelingen in mijn wang van de schop die ik heb gehad. Het heeft heel veel impact op ons gehad en het maakt je heel erg boos. Ik geloof niet dat het overgaat."

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]