Gooi

NL
V

Hilversum gaat werken aan groener maken van vier pleintjes in 'oost'

15 september 2020, 15.54 uur · Aangepast 15 september 2020, 17.12 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Vier verschillende pleintjes van Hilversum-Oost moeten een heel stuk groener gaan worden. De gemeente gaat tegemoetkomen aan een wens van de buurt.

Google Streetview

Buurtbewoners hebben al langer de wens dat hun buurt een stuk groener wordt. Ze gaven dat de gemeente ook mee als een van de belangrijkste verbeterpunten voor de wijk de komende jaren.

Hilversum besloot daarop een 'groene pleinverkiezing' te houden, waar zeker twaalfhonderd bewoners aan meededen. Buurtbewoners mochten stemmen op het pleintje van hun voorkeur. Daar zijn nu vier winnaars uit gekomen: de Kleine Drift/Minckelersstraat, Pelikaanstraat/Veenhof, Lijsterweg/Liebergerweg en het Jac. P. Thijsseplein.

Plannen maken

De gemeente gaat de komende tijd samen met buurtbewoners aan de slag met plannen voor de pleintjes. Als alles volgens plan verloopt, wordt er dan volgend voorjaar gewerkt.

Dat de straten een stuk groener mogen, is geen overbodige luxe: Hilversum-Oost is het meest versteende deel van Hilversum. De komende jaren werken gemeente en bewoners aan het versterken van het woon-, werk- en leefklimaat in de wijk. Bewoners hebben een werkgroep optezet, die zet zich in voor het toevoegen van groen in de wijk en maakt samen met de gemeente groenplannen voor verschillende openbare plekken.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?