Ga naar Content

Sportakkoord Koggenland officieel getekend: "Vooral de niet-sporters betrekken"

AVENHORN - Op het hoofdveld van voetbalclub RKEDO in Avenhorn presenteerden de gemeente Koggenland en de Sportraad vanmiddag het 'Sportakkoord Koggenland'. De Sportraad werkt samen met de gemeente aan gezonde sportverenigingen en het toegankelijk maken van sport en beweging voor alle inwoners van Koggenland.

Sportakkoord getekent - NH Nieuws

Op het programma stonden onder meer een shuttlerun-test en de Koggenlandse Hooghoud Cup voor kinderen. Wethouder Caroline van der Pol opende de feestelijke middag met een toespraak en vertelt aan NH Nieuws wat het doel is van het Sportakkoord: "Een paar jaar geleden merkten we dat de sportverenigingen in Koggenland het lastig hadden wat betreft het aantal leden en het werven van vrijwilligers. Ook hadden clubs het financieel niet altijd even makkelijk."

Doel van het sportakkoord is dat verenigingen een goede toekomst tegemoet gaan, daarnaast moet het sportakkoord er ook voor zorgen dat alle inwoners van de gemeente Koggenland aan sport kunnen doen.

Niet-sporters weer aan het sporten

De schakel tussen de gemeente en sportverenigingen is Piet Nel, voorzitter van de Sportraad. Hij legt uit dat sporten voor zowel de mentale en fysieke gezondheid goed is en dat het sportakkoord dat stimuleert: "Het is een meerwaarde om meer mensen bij sportclubs te krijgen, vooral de niet-sporters als mindervaliden en mensen met obesitas."

Om de voornemens uit het akkoord in de praktijk te kunnen brengen is er vanaf september een buurtsportcoach die de verschillende sportverenigingen en projecten met elkaar in contact gaat brengen en nieuwe initiatieven kan introduceren. 

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]