FC Volendam-trainer Wim Jonk: "Tegen tien man, moet je dertig procent meer geven"

VOLENDAM - Een valse start. Zo kun je het begin van de nieuwe competitie voor FC Volendam wel noemen. Na het gelijkspel bij Telstar (2-2) verloren de Volendammers vrijdagavond op eigen veld met 0-1 van Jong FC Utrecht. En dat terwijl de FC voldoende kansen kreeg. "Maar het spelletje gaat om doelpunten maken", zei trainer Wim Jonk nuchter.

Wim Jonk zag FC Volendam genoeg kansen creëren - NH Sport/Edward Dekker

"Zeker het eerste half uur speel je fantastisch voetbal", kijkt Jonk terug. "Maar je moet wel twee, drie goals maken. Terwijl je dan ook drie kansen weggeeft, terwijl het nergens voor nodig is."

Rode kaart

Kort na rust stuurde scheidsrechter Robin Ganser Utrecht-belofte Oussama Alou met de rode kaart naar de kleedkamer voor een overtreding op Boy Deul. Het hielp de thuisploeg niet. Jonk: "Tegen tien man weet je dat die tien man tien, twintig procent meer geeft. Dan moet je zelf dertig procent meer geven wil je er overheen walsen.

"Als je voor rust twee goals maakt dan win je gewoon", vertelt Nick Doodeman. "Als het tegenzit, lijkt alles tegen te zitten. Deze nederlaag is zuur."

Tekst gaat verder onder de video

"Als je voor rust twee goals maakt dan win je gewoon"

FC Volendam-speler Nick Doodeman

Nick Doodeman vindt dat FC Volendam drie punten had moeten pakken - NH Sport/Edward Dekker

Dinsdag komt FC Volendam opnieuw in actie. Dan komt NEC op bezoek; de wedstrijd die vorige week vanwege het interlandvoetbal werd uitgesteld.