Ga naar Content

Jong FC Utrecht trakteert kansenmissend FC Volendam op dure nederlaag

VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond een dure nederlaag geleden tegen Jong FC Utrecht. In het eigen stadion was de ploeg van trainer Wim Jonk vooral in de eerste helft te slordig in de eindfase, waardoor er niet gescoord werd. Hicham Acheffay deed dat namens de bezoekers wel na een messcherpe counter in de tweede helft: 0-1. 

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam schoot uit de startblokken en dat leidde tot drie grote kansen in de eerste tien minuten. Jong Utrecht-doelman Fabian de Keijzer redde knap op een schot van Ibrahim El Idrissi, terwijl Nick Doodeman een afvallende bal net naast zag gaan. Een schotje van Martijn Kaars was vervolgens niet hard genoeg om het De Keijzer moeilijk te maken. 

Beide ploegen gevaarlijk

Ook Jari Vlak had de openingstreffer op zijn voet. De Volendamse middenvelder deed vrijwel alles goed na een prachtige crosspass van Mike Eerdhuijzen, maar de afwerking was niet voldoende. De Utrechters kropen na de kans van Vlak wat uit hun schulp en begonnen zelf ook met het creëren van gevaar. Zo kopte Christopher Mamengi op de lat en had Jeredy Hilterman enkele goede schotkansen, waar Volendam-goalie Nordin Bakker goed op reageerde. 

Toch waren de grootste kansen van de slotfase van het eerste bedrijf voor de ploeg van Jonk. Kaars werd in zijn eentje op De Keijzer afgestuurd en zag dat laatstegenoemde als winnaar uit de tweestrijd kwam. El Idrissi had de bal even later voor het inschieten, maar zijn poging uit een lastige hoek ging over het open doel heen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Na de thee gingen beide ploegen vrolijk door met het creëren van kansen. Kaars had de 1-0 voor het intikken, maar de spits kon zijn voet er niet goed genoeg tegenaan zetten. Aan de andere kant raakte Mohammed Malahi met een volley de bovenkant van de lat. Na ruim een uur voetbal was Utrecht dan toch trefzeker. Kort nadat de ploeg van trainer René Hake met tien man kwamen te staan door een directe rode kaart voor Oussama Alou (voor een overtreding op Boy Deul), maakte Acheffay er 0-1 van. De aanvaller was het eindstation van een scherpe Utrechtse counter. 

Druk opvoeren

Jonk probeerde met invallers als Franco Antonucci en Zakaria El Azzouzi tot nieuwe impulsen in de voorhoede te komen. El Azzouzi kreeg een kopkans, maar zag dat De Keijzer de bal opnieuw uit zijn doel ranselde. Volendam voerde de druk op en kreeg nog mogelijkheden via invaller Darius Johnson (slap schot), Antonucci (vrije trap) en Marco Tol (kopbal), maar de bal wilde er niet in. Door de nederlaag staat Volendam na twee wedstrijden op slechts één punt. 

Opstelling FC Volendam: Bakker; B. Plat (El Azzouzi/60), Tol, Eerdhuijzen, Murkin; Deul (Maloney/80), A. Plat, J. Vlak; Doodeman (Antonucci/66), Kaars, El Kadiri (Johnson/80)

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Pabai, R. Kluivert, Mamengi, v/d Kust (Kasius/85); El Barjiji (Lotti/64), Alou, Velanas; Mallahi, Hilterman (Maddy/64), Acheffay (Huizing/74)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]