Ga naar Content

IRONMAN Westfriesland: van uitstel komt nu tóch afstel

WEST-FRIESLAND - IRONMAN Westfriesland gaat toch echt niet door dit jaar. Het evenement, dat eind juni zou plaatsvinden, werd eerder al naar het najaar verplaatst vanwege corona. De organisatie had de plannen rond voor een editie zonder publiek in het eerste weekend van oktober, maar dit wordt tot spijt van de organisatie niet goedgekeurd door de veiligheidsregio.

De start van het IRONMAN evenement in Hoorn (2019) trok veel bekijks en dat stad leefde op - Foto: NH Nieuws

Drie dagen lang zwoegen op het asfalt en in het water. De deelnemers die hiervoor hebben getraind, keken er volgens wedstrijddirecteur Rob Frambach naar uit: "Triatleten snakten naar een race en het ziet er naar uit dat hun geduld nog meer op de proef wordt gesteld. Ook vrijwilligers en leveranciers stonden klaar om het evenement mogelijk te maken. Helaas moeten we nog een jaar geduld hebben.”

De organisatie wilde het onmogelijke mogelijk maken, vertelt wedstrijdorganisator Vincent van der Stouwe. "We zijn coronaproof en doen daarmee iets wat voor de buitenwereld wellicht onmogelijk lijkt, namelijk een veilig triatlonevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn. Maar helaas, het laatste woord is niet aan ons, maar aan de regio waar we te gast zijn.”

Door zeven Westfriese gemeenten

In het weekend stonden verschillende triatlonafstanden gepland, verdeeld over drie dagen zonder publiek, met als grote finale de Ironman 70.3 op zondag: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven Westfriese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door Hoorn.

De veiligheidsregio besluit op het laatste moment geen groen licht te geven voor het evenement. In Maastricht staat hetzelfde evenement gepland in september, dit kan wel doorgaan. De volgende editie van IRONMAN Westfriesland staat vooralsnog gepland op 25 tot en met 27 juni 2021.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]