Ga naar Content

Honkballer Lars Huijer: "Ik wil gewoon met een club kampioen worden"

HOOFDDORP - Uit het oog is niet uit het hart bij Lars Huijer. De werper en pitching-coach van Hoofddorp Pioniers verliet vlak voor de start van de play-offs het team en vertrok naar het Duitse Heidenheim Heideköpfe.

Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

Huijer benadrukt dat hij met pijn in het hart is vertrokken: "Ik speel mijn hele leven al bij Hoofddorp en de club zit in mijn hart, maar een verschil in visie en inzicht over het sportieve beleid heeft mij dit doen besluiten."

De 26-jarige Hoofddorper zat dit seizoen bij Pioniers niet lekker in zijn vel. "Eerst was er corona en veel onzekerheid, daarna kreeg ik een knieblessure en dat resulteerde in een lastig jaar voor mij bij Hoofddorp."

"Het niveau in Duitsland is helemaal niet zo slecht"

HONKBALLER LARS HUIJER

Huijer speelde al eerder als prof in het buitenland bij de Seattle Mariners en de Chicago Cubs en had nu ook aanbiedingen van clubs uit Italië. Om sportieve redenen heeft hij voor de Duitse kampioen gekozen. "Ik wil gewoon kampioen met een club worden. In Hoofddorp gaat dat met het huidige beleid waarschijnlijk niet lukken. Bij de Italiaanse club die zich aandiende was die kans nihil."

Kampioenschap

Heidenheim vecht in Duitsland met Regensburg om de Duitse titel. "Het niveau in Duitsland is helemaal niet zo slecht, ik denk dat de beide Duitse topclubs in de Nederlandse hoofdklasse rond de vierde of vijfde plaats zouden staan."

"Ik hoop van harte dat Hoofddorp kampioen wordt maar die kans is erg klein"

HONKBALLER lars Huijer

Terugkeer bespreekbaar

De kans bestaat dat hij volgend jaar weer in Hoofddorp op de heuvel staat, maar ook een overstap naar een andere Nederlandse club is mogelijk. "Ik wil het liefst kampioen worden met Hoofddorp, maar als dat niet kan en met Amsterdam Pirates of Neptunus wel dan moet dat maar."

Hoofddorp Pioniers begint donderdag aan de play-offs met een thuiswedstrijd tegen HCAW uit Bussum. Lars Huijer is daar dan niet bij, hij speelt vrijdag en zaterdag in Zuid-Duitsland de derby tegen Ulm.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]