Ga naar Content

Oranje start met Van de Beek tegen Italië

AMSTERDAM - Donny van de Beek begint om 20.45 uur met het Nederlands elftal aan de thuiswedstrijd tegen Italië in de Nations League. De nieuwste speler van Manchester United start op het middenveld.

Foto: Pro Shots/Joep Leenen

Georginio Wijnaldum verhuist naar de rechterflank en vervangt daar Steven Bergwijn, die vrijdag tegen Polen voor het enige doelpunt zorgde. Hans Hateboer start weer als rechtsback. Denzel Dumfries moet genoegen nemen met een plaats op de bank. Hij miste vrijdag het duel met Polen om de geboorte van zijn zoontje bij te wonen.

Italië speelde vrijdag gelijk tegen Bosnië en Herzegovina (1-1). Trainer Roberto Mancini geeft zeven andere spelers een kans in zijn basisformatie.

Opstellingen:

Nederland: Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk en Aké; Van de Beek, De Roon en Frenkie de Jong; Wijnaldum, Depay en Promes.

Italië: Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini en Spinazzola; Barella, Jorginho en Locatelli; Zaniolo, Immobile en Insigne.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]