Ga naar Content

Incotec doneert komende maanden aan Voedselbank West-Friesland

ENKHUIZEN - Zaadbedrijf Incotec uit Enkhuizen gaat de komende twee maanden groente en fruit doneren aan Voedselbank West-Friesland. "Ik vind het mooi dat we daar als bedrijf iets voor kunnen doen", aldus Olga Court van Incotec.

Foto: Incotec

Olga is HR-adviseur bij het Enkhuizer bedrijf en de grote drijvende kracht achter deze actie. De komende maand doneert Incotec fruit aan de Voedselbank. Zo doneren zij 700 appels voor de voedselpakketten en dezelfde aantallen aan kiwi's en mandarijnen. Daarnaast worden 150 meloenen gedoneerd.

"Bij Incotec zijn we sinds het uitbreken van corona ook erg bezig met het steunen van onze directe omgeving in deze lastige tijd", legt Court uit. "Van ons moederbedrijf Croda krijgen we hier ook geld en tijd voor."

"Wij zijn hier ontzettend blij mee"

han neef van voedselbank west-friesland

In het voorjaar werden door het bedrijf eerdere acties opgezet voor het Dijklander Ziekenhuis en het Hospice Hoorn. "Nu is het de voedselbank, die een belangrijke rol speelt in deze regio voor mensen die daar aanspraak op moeten maken."

Naast het fruit in deze maand doneert het zaadbedrijf uit Enkhuizen ook groente voor de voedselbank. In oktober sponsort het bedrijf de groente voor deze pakketten. Het fruit en de groente wordt geleverd door Matthijs Post van het Proevkantoor.

"Wij zijn er hartstikke blij mee", reageert Han Neef van Voedselbank West-Friesland. "We zijn altijd bezig om onze klanten een zo gezond mogelijk pakket mee te geven en dit draagt daar zeker aan bij. Het is helemaal perfect."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook