Ga naar Content

Van de Beek mist training Oranje vanwege keuring Manchester United

ZEIST - Donny van de Beek ontbreekt maandag op de training van het Nederlands elftal in de aanloop naar de komende interlands tegen Polen en Italië in de Nations League. De middenvelder van Ajax ontbreekt omdat hij door Manchester United medisch wordt gekeurd.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

De keuring is in Nederland. Van de Beek meldt zich maandagavond gewoon weer in het trainingskamp van Oranje in Zeist.

Ajax en Manchester United bereikte zondag overeenstemming over een transfer van de 23-jarige middenvelder, die voor een bedrag tussen de 40 en 45 miljoen euro vertrekt. De aanvallende middenvelder zet zijn handtekening onder een 5-jarig contract als hij wordt goedgekeurd.

Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges verklaarde eerder op maandag dat Van de Beek bij de selectie van Oranje voor de duels met Italië en Polen blijft. "Donny wil er hartstikke graag bij zijn. Dus ik zie geen reden om hem er niet bij te houden."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]