Ga naar Content

Uithoorns eetcafé dicht na boa-bezoek: "Maatregelen stroken niet met gastvrijheid”

UITHOORN - De eigenaren van café De Herbergh 1883 in Uithoorn, Jan en Carla, zijn ermee gestopt. Afgelopen zaterdag waren ze voor het laatst open. Ze zien het niet meer zitten vanwege de strenge coronamaatregelen.

De Herbergh 1883 - Foto: De Herbergh 1883

Op Facebook laten de eigenaren weten dat het bezoek van twee boa’s een tijdje geleden de druppel was. De handhavers kwamen volgens de eigenaren net op het moment langs dat het buiten flink begon te regenen en de bezoekers op het terras naar binnen vluchten.

'Flabbergasted'

Volgens de eigenaren sloeg de gezellige sfeer gelijk om toen de boa’s verschenen: “De sfeer was abrupt veranderd en iedereen was flabbergasted.” De ondernemers wilden de handhavers uitleggen wat er was gebeurd maar de boa’s zouden daar volgens hen geen begrip voor hebben getoond.

NH Nieuws heeft over het optreden van boa's ook navraag gedaan bij de gemeente Uithoorn maar die wil niet ingaan op individuele zaken. Wel laat ze weten dat er tot nu toe zes schriftelijke waarschuwingen zijn uitgedeeld en geen boetes. Verder laat een woordvoerster weten dat ook de gemeente -wat handhaving betreft- gebonden is aan landelijke regels wat betreft de coronamaatregelen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jan en Carla laten weten er helemaal klaar mee te zijn. Ze hebben sowieso maanden moeten wachten op een vergunning en nu ze recent zijn opengegaan, overkomt hen dit: "De huidige coronamaatregelen passen totaal niet bij ons en bij ons bedrijf. Onze gastvrijheid en vakmanschap kunnen wij ineens niet meer handhaven."

Ze laten weten zich de komende tijd vooral te willen richten op 'positiviteit' en 'genieten'.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook