Schiphol

NL
V

Meer nachtelijke herrie verwacht door gesloten Polderbaan op Schiphol

31 augustus 2020, 06.30 uur · Aangepast 31 augustus 2020, 08.21 uur · Door Doron Sajet

SCHIPHOL - De Polderbaan op Schiphol is sinds vanochtend gesloten voor een onderhoudsbeurt. Vanwege het reguliere onderhoud kan er tot en met zaterdag niet worden gestart of geland. Omwonenden van de Zwanenburgbaan krijgen dan meer vliegverkeer voor hun kiezen, waaronder in de nacht.

Een Boeing 737 van SAS stijgt op vanaf de Polderbaan - NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Voor de nachtvluchten, die normaal gesproken voornamelijk op de Polder- of Kaagbaan worden afgehandeld, heeft Schiphol een ontheffing aangevraagd. Ook kan de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet.

De bovenste laag van het asfalt van de Polderbaan wordt vervangen en markeringen worden waar nodig hersteld. Verder wordt de hemelwaterafvoer schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid.

Nog meer onderhoud

Zaterdagmiddag moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Twee weken daarna gaat de Kaagbaan dicht voor een soortgelijke onderhoudsbeurt. Ook die werkzaamheden duren zes dagen. Dan verwacht Schiphol weer meer gebruik te gaan maken van de Zwanenburgbaan, maar ook de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]