Ga naar Content

Nederlandse sprinttitel voor hordeloopster Nadine Visser

UTRECHT - Hordeloopster Nadine Visser heeft bij de NK atletiek in Utrecht verrast met de titel op de 100 meter. Ze won de afstand, bekend als het koningsnummer van de atletiek, in een dik persoonlijk record van 11,25. Het zilver ging naar Marije van Hunenstijn, die in de finale als tweede finishte in 11,32. Het brons was voor Naomi Sedney in 11,33.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Visser was vooraf niet de uitgesproken favoriete. Die eer was gegund aan Van Hunenstijn, die erkend sprintster is en zelfs al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio op de 100 meter.

Atlete Visser verkeert in grootse vorm; ze won al drie internationale races op de 100 meter horden en is met 12,68 snelste van dit jaar in de wereld. Dat ze ook aan pure snelheid heeft gewonnen, toonde ze aan op atletiekbaan Maarschalkerweerd, waar ze alle specialistes afroefde.

Verrast

Visser, de Europees kampioene op de 60 meter horden en vorig jaar zesde in de WK-finale van de 100 meter horden, was zelf ook blij verrast met haar titel, ook al ontbrak titelverdedigster Dafne Schippers op de 100 meter. De Utrechtse sprintdiva kiest op de NK voor de 200 meter. "Ik draai heel lekker en voelde ook wel dat het met de snelheid wel goed zit, maar ik had niet gerekend op deze mooie tijd. Ik ben gewoon in topvorm", zei de kampioene na afloop.

"Ik denk toch dat de extra trainingsperiode door de coronacrisis voor mij goed heeft uitgepakt"

atlete nadine visser

Ze mikt zondag ook op de titel op haar specialisme, de 100 horden, en kan dan een bijzondere dubbel binnenhalen. "Ik was vooral heel scherp in de eerste passen na de start en kon ook goed doorversnellen. Ik zit er lekker in, denk toch dat de extra trainingsperiode door de coronacrisis voor mij goed heeft uitgepakt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]