Ga naar Content

Herstelde wielrenner Niki Terpstra plakt er nog een jaar aan vast

PARIJS - Wielrenner Niki Terpstra rijdt ook volgend jaar voor de Franse ploeg Total Direct Energie. De 36-jarige inwoner van Bergen heeft zijn contract verlengd tot eind 2021. Het seizoen van de Noord - Hollander leek voorbij na een zware val in juni, maar hij herstelde snel en heeft al weer zijn rentree in het peloton gemaakt in de Ronde van Wallonië.

Foto: team Total Direct Energie

Terpstra is bezig aan zijn tweede jaar in Franse dienst. Daarvoor reed hij jarenlang voor de Belgische topploeg Quick-Step van manager Patrick Lefevere. Terpstra won onder meer Parijs-Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018). Hij hoopt zich in oktober te kunnen laten zien tijdens die twee uitgestelde voorjaarsklassiekers.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ongeluk

De Noord-Hollander knalde op 16 juni tijdens een trainingsrit om het Markermeer op een rotsblok toen hij uitweek voor overstekende ganzen. Hij kwam hard ten val en belandde op de intensive care met een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug. Hij mocht na een paar dagen terug naar huis. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]