Ga naar Content
Alkmaar

Drie jaar na de brand: start bouw nieuw zwembad Bergen

28 augustus 2020, 13.33 uur · Aangepast 28 augustus 2020, 13.44 uur
Door: Redactie · Foto: gemeente Bergen

BERGEN - In Bergen is begonnen met de nieuwbouw van zwembad De Beeck. Op vrijdag 13 oktober 2017 werd het zwembad en sportcomplex verwoest door een grote brand. In 2022 moet er weer gezwommen kunnen worden.

De komende weken wordt de oude fundering die er nog ligt gesloopt. In oktober starten de eerste echte bouwwerkzaamheden. De Beeck bestaat naast een overdekt zwembad met twee bassins uit een sporthal, multifunctionele zalen, jongerencentrum, biljartzaal, sportschool en een raadzaal. Maart 2022 is de stip op de horizon om de nieuwbouw klaar te hebben.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Vrijdag de 13e

Op vrijdag 13 oktober 2017 brandde De Beeck grotendeels af. De sporthal ging volledig in vlammen op, waarna het vuur via het dak oversloeg naar het aangrenzende zwembad. Het vuur bleek te zijn aangestoken. De daders zijn nog altijd niet gevonden.

Het zwembad, de tennisbanen, de gymzalen, het biljartcentrum, de danszaal, de raadszaal en vergaderruimten zijn sindsdien niet meer te gebruiken. De vele gebruikers hebben hun heil moeten zoeken bij andere accommodaties in Bergen en omgeving.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Het nieuwe sportcomplex wordt onder architectuur gebouwd, is bijna vier meter lager dan het vorige gebouw en komt ook iets verder af te staan van de appartementengebouwen naast het zwembad.

Volgens de gemeente wordt het het meest duurzame zwembad van de regio: Energieneutraal en gasloos. Er komen 1.200 zonnepanelen op het dak en zelfs de warmte van het douchewater wordt hergebruikt.

Foto: gemeente Bergen

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]