Ga naar Content

Extra steun om Hilversumse instellingen door coronacrisis te slepen

HILVERSUM - De Hilversumse bibliotheek, Museum Hilversum, muziekcentrum Globe en het festival Wonderfeel krijgen mogelijk een flink bedrag aan noodsteun om de coronacrisis door te komen. Er ligt een bedrag van in totaal twee ton klaar namens de provincie Noord-Holland en de gemeente. 

Foto: Museum Hilversum

De Hilversumse cultuurinstellingen zijn, net als veel andere instellingen in Nederland, flink getroffen door de coronacrisis. Ze hebben de deuren lang noodgedwongen op slot moeten houden. Maar ook nu ze weer bezoekers mogen ontvangen, zijn dat er veel minder dan de maximale capaciteit. Dat geeft een flinke kostenpost. Evenementen moeten nog steeds worden afgelast. 

De Hilversumse instellingen maken kans op een geldbedrag uit het noodfonds van de provincie dat er al sinds halverwege mei is. Samen met gemeenten wordt gekeken hoe dat geld goed kan worden verdeeld en onder welke voorwaarden. Er zijn verschillende criteria opgesteld waar aanvragers aan moeten voldoen. 

200.000 euro

De Hilversumse bibliotheek, Museum Hilversum, muziekcentrum Globe en het festival Wonderfeel voldoen aan alle criteria. Ze hebben de afgelopen tijd in kaart gebracht hoeveel schade ze hebben geleden door de coronacrisis. Er ligt in totaal 200.000 euro klaar, waarvan de provincie maximaal 130.000 euro voor haar rekening neemt op voorwaarde dat de gemeente ook maximaal 70.000 euro bijdraagt. Daar lijkt Hilversum toe bereid. 

Of de Hilversumse instellingen het geld ook echt krijgen, horen ze later pas. 

Poppodium De Vorstin en het Filmtheater Hilversum dingen niet mee naar een geldbedrag, omdat deze twee al eerder steun kregen uit het landelijke coronafonds. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook