Ga naar Content

Zomerstorm Francis raast over de IJmond, schade aan meerdere auto's

Zomerstorm Francis heeft vannacht en vanochtend voor overlast gezorgd in de IJmond. Zo viel er in IJmuiden een boom op meerdere auto's. 

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Dat gebeurde aan het Georgebos in Zeewijk. Vier geparkeerde auto's werden geraakt. De boom viel naast een flatgebouw.

De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De brandweer heeft een deel van de takken weggezaagd. 

Vanochtend is de Heerenduinweg in IJmuiden afgesloten voor verkeer, vanwege afgebroken takken die op de weg terecht waren gekomen. De brandweer is aanwezig om de takken te verwijderen zodat de Heerenduinweg weer open kan voor verkeer.

Ook uit andere delen van de regio zijn meldingen van schade binnengekomen. Zo is in Uitgeest een boom omgevallen naast basisschool de Wissel in Uitgeest. Er waren nog geen kinderen aanwezig, de boom is inmiddels door de brandweer verwijderd.

tekst gaat door onder de video

Boom op auto in Zeewijk in IJmuiden - NH Nieuws

Op het Kleine Strand van IJmuiden sliep vannacht strandhuisbewoonster Elly in haar huisje, om zo snel te kunnen ingrijpen als de storm schade zou aanrichten. Ze had een onrustige nacht, vertelde ze vanochtend op NH Radio. 

"Het was behoorlijk heftig vannacht. Ik zat te schudden in mijn huisje. Het was best angstig", aldus Elly. "Het valt wel mee, maar bij de buren is er een stuk van de schutting eraf gewaaid en ook een raam gebroken." 

107 km/u

De storm bereikte gisteravond de kust en zorgt nog zeker tot vanmiddag voor harde windstoten in de provincie. Om vijf uur vanochtend piekte de storm. Toen werd er in IJmuiden windkracht 9 gemeten, met windstoten van maar liefst 107 kilometer per uur. 

tekst gaat door onder de video

Storm Francis raast over strand van IJmuiden - NH Nieuws / Dennis Mantz

Gisterenmiddag werden op het strand van IJmuiden al voorbereidingen getroffen voor de komst van de storm, die in Engeland voor veel overlast zorgde. Alle losse voorwerpen rondom de strandhuisjes werden bijvoorbeeld verzameld en ook de huisjes zelf werden verankerd

Vanochtend bleek dat het strand van IJmuiden en de strandpaviljoens de storm goed hebben doorstaan, er lijkt weinig schade te zijn aangericht. Vooralsnog zijn er vooral veel harde windstoten en het aanblik van gezandstraalde paviljoens. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]