Ga naar Content

Oefencampagne FC Volendam zit erop: "We zijn er klaar voor"

WESTWOUD - Over iets meer dan een week begint FC Volendam de nieuwe competitie met de uitwedstrijd tegen Telstar. De laatste oefenwedstrijd tegen (Jong) FC Groningen ging vrijdagavon met 0-2 verloren, maar trainer Wim Jonk heeft genoeg goede dingen gezien. "We zijn er klaar voor."

Volgens Wim Jonk is FC Volendam klaar voor Telstar - NH Sport/Edward Dekker

FC Volendam maakte indruk in de uitwedstrijden tegen de concurrenten voor promotie naar de eredivisie. In Doetinchem won het NIeuwe Oranje met 2-1 van De Graafschap; in Leeuwarden stapte de FC met 4-0 zege op zak de bus in terug over de Afsluitdijk.De ontmoetingen met tegenstanders uit de eredivisie (Vitesse  en FC Groningen) kenden een minder positieve afloop. De Arnhemmers wonnen in Westwoud zelfs met 5-0.

Tekst gaat verder onder de samenvatting

Korte samenvatting FC Volendam - FC Groningen - NH Sport/Edward Dekker

"Dit kun je tegen een team als Telstar ook verwachten"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"We hadden best wel moeite om snel de vrije man te vinden. Dat is normaal ons handelsmerk", analiseert Jonk de verliespartij tegen FC Groningen. "Tegen zo'n tegenstander kom je dan nèt niet goed uit. Dit kun je volgende week tegen een team als Telstar ook verwachten." 

Van de Ven geblesseerd

Jonk deed vrijdagavond in het centrum van de verdediging een beroep op Mike Eerdhuijzen als vervanger van Micky van de Ven. Jonk: "Hij is licht geblesseerd."

Maar als het duel met FC Groningen een competitiewedstrijd was geweest, had de talentvolle verdediger waarschijnlijk óók niet gespeeld. "Dan was het misschien net te vroeg geweest, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Hij is er volgende week tegen Telstar gewoon bij."

Middenvelder Jari Vlak, met drie goals en drie assists goed op dreef in de voorbereiding, was teleurgesteld. "Ikzelf had verwacht dat we dit duel zouden winnen. Er valt evengoed nog wel wat te sleutelen bij ons. Hier kunnen we van leren." 

"Hier kunnen we van leren"

FC Volendam-speler Jari Vlak

De competitie begint voor FC Volendam zondag 30 augustus om 12.15 uur in Velsen-Zuid met de vissersderby tegen Telstar. Uiteraard kun je dit duel live op de radio volgen in een extra uitzending van NH Sport. 

Jari Vlak: "Dit duel horen we te winnen" - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]