Ga naar Content

Trampolinespringer Jordy (18) uit Nibbixwoud vecht zichzelf naar de top

NIBBIXWOUD - Jordy Mol (18) uit Nibbixwoud doet er alles aan om de top als trampolinespringer te bereiken. En dat gaat verder dan alleen hard trainen. Zo is hij volop bezig geld in te zamelen om dit te kunnen blijven doen. Maar dat is nog knap lastig in coronatijd. Want er zijn geen wedstrijden om zichzelf op de kaart te zetten, en evenementen zijn vaak afgelast.

Sinds dit jaar verleent NOC*NSF geen topsportstatus meer aan trampolinespringen en dat betekent dat Jordy alles zelf moet bekostigen. Niet alleen de dagelijkse trainingen maar ook de kosten voor de wedstrijden moet hij nu zelf betalen. 

Met een crowdfundingsactie hoopt hij nu 4500 euro op te halen, zodat hij in november naar het jeugd WK kan. "Als het niet lukt om dit geld binnen te halen, kan ik niet meedoen", vertelt een strijdlustige Jordy. 

Lees ook

Keihard werken

Ook zijn trainer bij trampolineverenging Triffis, Sven Mooij, erkent dat het voor sommige sporters keihard werken is om die top te bereiken. "Het is niet altijd makkelijk om op te brengen. De extra kosten die de sport op hoog niveau meebrengen. Jordy is iemand die graag top wil halen. Daar is hij hard voor bezig. En ik denk dat een crowdfundingsactie hem daarbij helpt."

Jordy heeft uiteindelijk maar één doel en dat is in 2024 of 2028 op de Olympische spelen te staan. En daar zal hij de komende jaren alles aan doen om dat te bereiken. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]