Ga naar Content

De Peiling: Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet?

Thuis mogen we bij een feestje vanaf nu maximaal zes mensen ontvangen. Quarantaine wordt mogelijk verplicht en thuiswerken blijft ook na 1 september de norm. Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet nu het aantal besmettingen weer oploopt?

Foto: ANP

Niet zoenen
Premier Rutte roept mensen op thuis geen grote feestjes meer te geven. Vooral in familieverband tonen de cijfers veel nieuwe corona-besmettingen aan. En als we bijvoorbeeld toch onze verjaardag willen vieren dan mag dat met maximaal zes mensen (kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegeteld). Feliciteren moet op anderhalve meter afstand, zonder zoenen of ferme handdruk. Bezoekers mogen niet rondlopen, maar moeten op een vaste plek blijven zitten.

Thuis werken
Nu na de vakantieperiode wordt het drukker op het werk. Veel mensen gaan toch weer naar kantoor. De oproep blijft: werk zo veel mogelijk thuis, ook na 1 september. Omdat er weer meer coronabesmettingen zijn kan die regel nog niet versoepeld worden. Thuiswerken blijft voorlopig de norm.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verplicht in quarantaine
Er zijn gevallen bekend van mensen die wisten dat ze besmet zijn met corona, maar toch zijn gaan stappen of werken. Er wordt onderzocht of het juridisch mogelijk is om een quarantaine van 10 dagen te verplichten. Mogelijk ook voor mensen die naar risicolanden op reis zijn geweest.

Maatwerk
Veiligheidsregio's en burgemeesters krijgen de mogelijkheid om met aanvullende maatregelen te komen als het aantal besmettingen in hun gebied daar aanleiding voor geeft. Zo wil Amsterdam toerisme gaan ontmoedigen en café's sneller kunnen sluiten als de coronaregels worden overtreden.

Lees ook

Nieuwe lockdown voorkomen
Het kabinet hoopt dat het met deze maatregelen niet nodig is om een nieuwe lockdown in te voeren. Dat zou volgens premier Rutte voor nog meer economische schade zorgen en de werkloosheid nog sneller laten oplopen.

Wat vind jij?
Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet of niet? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].