Ga naar Content

Noord-Hollands kleinste school is ook weer begonnen voor Teun, Martijn en Fabienne

ZUIDSCHERMER - De één kijkt er al weken naar uit, de anders had liever nog even vakantie gehad, toch kwamen de 32 leerlingen vanmorgen allemaal met rugtasjes aan bij de kleinste school van de provincie, in Zuidschermer. "Hier ken je iedereen", aldus kersverse groep 8-leerling Martijn.

Martijn en Fabienne zijn klaar voor de eerste schooldag - Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

Hij was vanmorgen de allereerste. De tiener uit Zuidschermer is lopend gekomen, mét frisse tegenzin. "Ik had liever nog iets langer vakantie gehad."

De St. Michaëlschool is zes weken dicht geweest. "De regels die we voor de zomervakantie hanteerden, zetten we nu door. Zo mogen er geen ouders het plein op en de school in", aldus directeur Steven de Wit tegen NH Nieuws.

Leerlingengroei

Er zijn dit jaar meer leerlingen dan vorig jaar, maar de school is nog steeds de kleinste van Noord-Holland. "En dat is heel erg fijn. Er werken maar zes docenten en met dat team moet je het doen. Wat we willen dat gebeurt, gebeurt ook", aldus De Wit.

Teun heeft het meeste zin in de gymlessen én lezen. "Dan kan ik verhaaltjes voorlezen aan mijn grote zus", vertelt hij. Tekst gaat door onder de foto.

Teun telt trots tot honderd - Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

NH Nieuws was vanmorgen bij de opening van de school. De leerlingen werden verdeeld onder drie groepen. Groep 1 en 2, groep 3 en 4 en groepen 6, 7 en 8. Tekst gaat door onder de video.

Noord-Hollands' kleinste school is ook weer begonnen - NH Nieuws

Waar voor middelbare scholen zorgen waren over de ventilatiesystemen - op veel scholen zouden die niet naar behoren werken en zo kunnen virusdeeltjes langer in de lucht blijven hangen - is daar bij deze school geen sprake van, aldus de directeur. "We hebben net een nieuw systeem in de school laten zetten."

De onderbouw luistert aandachtig naar de juf - Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

Correctie
Er was in de voorbereiding sprake van 30 leerlingen bij bij St. Michaelschool, maar er hebben zich op het laatst nog twee kinderen aangemeld. Daarmee is deze school officieel niet meer de kleintste: dit is de Dubbele Punt in Aartswoud, met 31 leerlingen. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]