Ga naar Content

Volendam-speler Marco Tol wordt niet meer zenuwachtig van Robert Mühren

LEEUWARDEN - Marco Tol is weer helemaal terug bij FC Volendam. Nadat hij vorig seizoen onder trainer Wim Jonk zijn basisplaats kwijtraakte, staat hij nu weer in het hart van de verdediging. Titelkandidaat SC Cambuur kwam er vrijdag niet doorheen: 0-4.

Marco Tol is helemaal terug - NH Sport/Edward Dekker

"Goeie uitslag", zegt Tol na afloop van de royale oefenzege. "Dit wekt vertrouwen bij onszelf. Vooral de eerste helft waren we heel rustig aan de bal en kwamen we er een paar keer goed uit. Dat resulteerde in goede goals." 

Tol kan in de aanloop naar het nieuwe seizoen op een basisplaats rekenen. Een plek die hij vorig jaar lopende het seizoen verspeelde. "Ik zit lekker in mijn vel. Ik heb een lastig jaar gehad, maar ik heb me achter de schermen ontwikkeld. Ik ben veel rustiger geworden. Vorig jaar raakte ik nog wel eens onder de indruk als Robert Mühren (spits van SC Cambuur, red.) druk zette. Nu heb ik dat veel minder."

"Ik ben veel rustiger geworden"

FC Volendam-speler Marco Tol

Volgende week vrijdag is de volgende oefenwedstrijd van FC Volendam. Dan is FC Groningen de tegenstander. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]