Ga naar Content
Noord-Holland

Algemene Onderwijsbond wil verplichte controle van ventilatiesystemen in klaslokalen

13 augustus 2020, 22.25 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

NOORD-HOLLAND - Ventilaties in scholen moeten verplicht gecontroleerd worden om coronabesmettingen tegen te gaan, vindt de Algemene Onderwijsbond (AOB). 

Komende maandag starten de scholen weer met volle klassen en er zijn zorgen over de verspreiding in klaslokalen. Een controle van het ventilatiesyteem wordt nu enkel aangeraden, maar het AOB verwacht niet dat alle scholen dit doen.

"Wij vinden dat dat verplicht moet worden", vertelt vicevoorzitter Jelmer Evers: "Zodat elke school duidelijkheid kan geven aan leerlingen, ouders en personeel hoe het ervoor staat en of er ook maatregelen moeten worden genomen."

Evers schat dat meer dan 25% van de scholen nog kampt met een slecht ventilatiesysteem. Hij ziet een controle als oplossing voor de onduidelijkheid:

Jelmer Evers van de AOB over het openen van de scholen - NH Nieuws

Scholen wel openen

De bond wil de scholen wel openen, ondanks de kritiek. "Wat onze leden zegen is dat ze echt graag aan de slag kunnen", vertelt vicevoorzitter Jelmer Evers. "Maar wat ze dan wel vragen is dat ze aan de zorgen die ze hebben, zoals de ventialtie, dat daar aan tegemoet wordt gekomen en dat er wat wordt gedaan."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.