Ga naar Content

Vanavond ein-de-lijk kans op die verfrissende bui, code geel voor onweer

NOORD-HOLLAND - Wie een rondje heeft gewandeld in deze hitte kan het beamen: het voelt vies benauwd buiten (en binnen). Eerder deze week werd al aangekondigd dat er vanmiddag en vanavond grote kans was op een onweersbui. 

Foto: Inter Visual Studio / Vincent Snoek

Het KNMI heeft vanaf 16.00 uur code geel aangekondigd voor pittige buien die ons land mogelijk binnen zullen trekken. Lokaal kan er mogelijk zelfs hagel vallen.

Volgens NH-weerman Jan Visser is er op dit moment nog niets te zien op de satelliet. "Maar het kan heel snel ontstaan. Dat zien we nu boven België, waar ineens een flinke bui huishoudt." 

Lees ook

Als het gaat stormen, gaat het ook flink tekeer. "Je moet dan denken aan onweer, regenbuien en windstoten. Ik moet zeggen dat ik hoop dat er een verkoelende bui valt", aldus Jan Visser. 

Bui vanuit Frankrijk

Mocht het nou vanavond om een storm in een glas water blijken te gaan, hebben we morgen een goede kans op een revanche. "Morgen wordt de lucht nog vochtiger, dus als het vanavond niet afkoelt gebeurt dat morgen wel. En morgen krijgen we ook nog te maken met een front vanuit Frankrijk dat onze kant op trekt." 

Of er nou een verkoelende bui gaat vallen of niet, het wordt morgen aanzienlijk minder warm dan vandaag. Waar de temperaturen vandaag nog recordhoogtes bereiken koelt het morgen af naar zo'n 27 graden. Zaterdag zakken de temperaturen nog iets verder, naar 25 graden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.