Ga naar Content

Burgemeester roept Weespers op coronaregels na te leven: "Corona is niet met vakantie"

WEESP - Ook de aandacht van Weespers verslapt als het gaat om het naleven van de coronaregels. Dat merkt burgemeester Bas-Jan van Bochove van Weesp. De burgemeester doet een dringende oproep aan stadsgenoten om alert te blijven. "Corona is niet met vakantie, de gestelde regels ook niet", zegt de burgemeester

Foto: Gemeente Weesp

De laatste week stijgt landelijk gezien het aantal coronabesmettingen weer en dat is ook in 't Gooi het geval.

De stijging komt vooral doordat meer mensen nonchalant omgaan met de coronaregels. "Je ziet in toenemende mate dat het heel moeilijk is voor heel veel van ons om de anderhalve meter afstand te bewaren. Ook ik moet er voortdurend alert op zijn. En toch is het blijven voldoen aan de gestelde regels van grote betekenis. Niemand is er mee gediend als er straks weer sprake is van een lockdown", vertelt de burgemeester. 

Regels naleven

De burgemeester roept Weespers op om de regels te blijven naleven. "De noodverordening is nog steeds van kracht. Daarom nogmaals: heb je klachten: blijf thuis en laat je testen."

De afgelopen week kwamen er in 't Gooi vijftig nieuwe coronabesmettingen bij. Die stijging is onder meer te verklaren doordat steeds meer mensen zich laten testen vlak voordat ze op vakantie gaan. De coronateststraat heeft de laatste weken topdrukte. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook