Sport

NL
V

Gijs Brouwer viert 'klein feestje' na NK-zege: "Ik blijf deze week gewoon trainen"

2 augustus 2020, 17.40 uur · Aangepast 2 augustus 2020, 19.36 uur · Door Redactie

VENHUIZEN- Gijs Brouwer werd zaterdag Nederlands Kampioen tennis bij de mannen. De tennisser uit Venhuizen versloeg na vier sets Hoofddorper Jesper de Jong. "We hebben het een klein beetje gevierd. Het was een leuke avond en een goede nacht", blikt Brouwer (24) terug bij NH Sport. 

NH Nieuws

De Noord-Hollander won voor het eerst het NK bij de mannen. "Het voelt anders, maar dit is wel lekker. Deze overwinning geeft mij de juiste motivatie en een stukje vertrouwen dat ik thuishoor op dit niveau. Ik moet internationaal de juiste stappen gaan maken." Het NK kende een sterk deelnemersveld. "Bijna de gehele top tien van Nederland deed mee. Er was maar één speler (Igor Sijsling red.) die ontbrak."

De KNLTB (Nederlandse tennisbond) heeft goede voorzorgsmaatregelen genomen omtrent corona. "De regels waren hetzelfde als ervoor. Men moest 1,5 meter afstand houden, we mochten elkaar ook niet aanraken bij het net. Die maatregelen werden goed nageleefd. Ik denk dat als iedereen van tevoren wordt getest bij toernooien, je ook weer internationaal kunt spelen."

Quote

"Ik denk dat als iedereen van tevoren wordt getest bij toernooien, je ook weer internationaal kunt spelen."

Tennisser gijs brouwer

Onduidelijke agenda

Er is nog veel onzekerheid in de agenda van Brouwer voor komende periode. "Er staan nog weinig internationale toernooien op de planning. Als die weer beginnen, wil ik terechtkomen in de top 300 om standaard in de Challenger-toernooien te komen. Ik wil vanuit daar de weg naar boven inzetten."

Brouwer kan niet lang genieten van zijn overwinning. "Ik ga de komende dagen weer trainen voor een toernooi in Groningen. Dus ik blijf gewoon aan de bak." Daarna wil de tennisser meedoen aan een toernooi in Oostenrijk op 17 augustus, maar het is nog onduidelijk of hij wordt toegelaten. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio