Ga naar Content

Blokkerse autosloper wil opgeviste Ferrari aan Artis schenken: 'Voor in aquarium'

BLOKKER - De Ferrari Mondial uit 1987 die vorige maand tijdens een duikoefening door de Amsterdamse brandweer op de bodem van het IJ werd ontdekt, wordt mogelijk een decorstuk in een van de aquaria in de Amsterdamse dierentuin Artis. 

Foto: AT5

Dat bevestigt Lowie Hoedt, eigenaar van autodemontagebedrijf De Ooyevaar in Blokker, na berichtgeving van AT5 tegenover NH Nieuws. Als erkend sloper vraagt de Amsterdamse politie hem geregeld om inbeslaggenomen auto's te vernietigen. "Via deze weg is ook de Ferrari naar ons toe gekomen." Toch verdwijnt de Ferrari, in tegenstelling tot andere auto's, niet in de persmachine. "Normaal komt 'ie er dan als een pakketje uit."  

Gisteren zei Hoedt voor de camera van de Amsterdamse stadszender dat er 'grof geld wordt geboden' voor de auto, maar dat het de wens van het sloopbedrijf is 'om hem bij Artis te krijgen'. "Ze hebben daar het onderwatergebeuren van de Amsterdamse grachten nagebouwd", vertelt Hoedt in onderstaande reportage, "wellicht dat de auto in z'n geheel of in delen daar tot z'n recht kan komen."  

Vandaag zegt Hoedt dat er inmiddels contact is geweest met Artis. "In het gesprek dat we gisteren hebben gehad, gaven ze aan erg enthousiast te zijn over het idee." Toch gaat de dierentuin niet over één nacht ijs. "We hebben aangegeven dat we de auto apart houden, zodat ze de mogelijkheden kunnen onderzoeken." 

Wat Hoedt betreft hangt er geen prijskaartje aan een eventuele overname door de dierentuin. "We hebben vanaf het begin gezegd dat het ons niet om financieel gewin te doen is en dat wij de auto aan Artis willen schenken."  

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook