Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Slot en Koopmeiners zijn dolblij dat er weer gevoetbald mag worden

25 juli 2020, 16.08 uur · Aangepast 25 juli 2020, 20.40 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Ondanks de nederlaag van AZ tegen KRC Genk waren er lachende gezichten na afloop. De Alkmaarders speelden na ruim vier maanden weer eens een wedstrijd. Het ging niet onaardig, waardoor trainer Arne Slot en Teun Koopmeiners tevreden terugkijken.

Arne Slot grotendeels tevreden ondanks nederlaag - NH Nieuws

"Het is heel mooi om weer een wedstrijd te spelen", vertelt Slot aan NH Sport. "Dat geldt voor mij en zeker ook voor de jongens."

Quote

"Als je de kansenverhouding en het spelbeeld neemt, dan denk ik dat we heel dominant waren"

az-trainer arne slot

"Je kunt over heel veel dingen heel tevreden zijn, maar over het allerbelangrijkste zijn we niet tevreden. Dat is namelijk het resultaat", gaat hij verder. "Als je de kansenverhouding en het spelbeeld neemt, dan denk ik dat we heel dominant waren en veel kansen hebben gecreëerd."

Eind augustus speelt AZ al in de voorronde van de Champions League. Het gaat dan net als zaterdag om één duel. "Over één wedstrijd wint misschien niet altijd de beste ploeg in voetbal. Dat vind ik een belangrijke les voor vandaag."

Slot liet weten dat de geblesseerde Calvin Stengs komende week niet mee kan trainen. Myron Boadu en Ron Vlaar zullen waarschijnlijk snel weer bij de groep aansluiten.

Koopmeiners na AZ - Genk - NH Nieuws

Quote

"De knop op vol gas en lekker voetballen"

az-aanvoerder teun koopmeiners

Ook Koopmeiners is blij dat hij weer een wedstrijd mocht spelen. "Heerlijk! Na zoveel maanden weer op het veld. De knop op vol gas en lekker voetballen."

De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld. Dat voelt voor de middenvelder momenteel niet raar. "Ik denk als we straks de voorronde van de Champions League gaan spelen dat het misschien wel wat gekkig voelt. Dat zijn de wedstrijden waar het om gaat. Daar verwacht je ook het meeste publiek. Dat hebben we ook gemerkt volgend jaar."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio