Samenvatting: Eerste oefenwedstrijd gaat verloren voor AZ

ALKMAAR - In een leeg AZ-stadion heeft AZ met 1-0 verloren van KRC Genk. Cyriel Dessers, vorig seizoen nog topscorer in de eredivisie, maakte het enige doelpunt namens de bezoekers. Bekijk hier de samenvatting van het duel.

Samenvatting AZ - KRC Genk - NH Nieuws

AZ speelde zonder Myron Boadu, Calvin Stengs en Ron Vlaar. Zij kwamen niet ongeschonden door de eerste trainingsweek. Slot liet weten dat de geblesseerde Calvin Stengs komende week niet mee kan trainen. Myron Boadu en Ron Vlaar zullen waarschijnlijk snel weer bij de groep aansluiten. In de eerste helft stond verder de beoogde basisploeg binnen de lijnen.

Dani de Wit kreeg de eerste grote kans na een voorzet van Frederik Midtsjø, maar de aanvallende middenvelder schoot naast. Snel daarna kreeg Genk een strafschop. Ramon Leeuwin maakte een overtreding binnen de zestien, waarna Dessers mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits versloeg Marco Bizot: 0-1.

Blessure Midtsjø

De Alkmaarders waren beter in het eerste bedrijf, maar dat leverde verder geen doelpunten op. Wel moest er gewisseld worden na een blessure voor Midtsjø. De Noor werd vervangen door Joris Kramer.

Na rust stelde trainer Arne Slot een heel ander elftal op. Dat leverde genoeg mogelijkheden op, maar Genk-doelman Danny Vuković stond meerdere keren in de weg. Thijs Oosting, Håkon Evjen en Ferdy Druijff hadden hun vizier (nog) niet op scherp staan.

Later vandaag verschijnt de samenvatting van de wedstrijd online.

AZ eerste helft: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (Kramer/32), De Wit, Clasie; Gudmundsson, Aboukhlal, Idrissi

AZ tweede helft: Verhulst; Sugawara, P. Koopmeiners, Kramer (Gullit/75), Ouwejan; Goudmijn, Oosting, Reijnders; Evjen, Druijf (Margaret/75), Taabouni.