Zaanstreek-Waterland

NL
V

Overleden meisje (14) was vermist op Marken, politie zoekt naar beschadigde auto

25 juli 2020, 10.58 uur · Aangepast 25 juli 2020, 18.10 uur · Door Redactie

ZUIDERWOUDE - De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie gestart naar een beschadigd voertuig, nadat vanochtend een dood meisje van veertien werd aangetroffen in de berm langs de Zeedijk bij Zuiderwoude. 

NH Nieuws / Floris van der Woude

De politie denkt dat het meisje is aangereden. Na het ongeluk zou de dader zijn doorgereden. Op de Zeedijk zijn remsporen gevonden, aldus de politie. Hoewel verschillende scenario's open worden gehouden, vermoedt de politie een aanrijding. 

Agenten vonden het meisje rond 4.00 uur. Volgens een politiewoordvoerder waren agenten op dat moment onderweg naar Marken, omdat er een meisje vermist zou zijn.

Onderweg troffen ze het lichaam aan naast de weg. Na onderzoek blijkt dat het meisje te zijn dat eerder als vermist was opgegeven. 

Zoekactie

Het lijkt erop dat de overleden tiener lopend was. Er is geen fiets aangetroffen in haar buurt.

Vanochtend is de politie gestart met een groot onderzoek. Langs de weg is sporenonderzoek gedaan en op Marken en in Uitdam zoekt de politie naar de beschadigde auto.

De zoekactie lijkt zich te concentreren op het havengebied van Marken. Een motoragent ging vanochtend langs alle auto's in de buurt om te controleren op schade. 

De tekst loop door na de foto

NH Nieuws / Floris van der Woude

Bewoners op Marken vertellen vannacht wakker te zijn geworden van de sirenes. Ook vloog er enige tijd een helikopter boven het dorp. De bebouwde kom van Marken ligt op ongeveer een uur lopen van de plek waar het ongeluk gebeurde. 

Vanochtend was er sporenonderzoek op de plek waar het meisje is gevonden

Beelden van het onderzoek na vondst overleden meisje bij Zuiderwoude - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03