Ga naar Content

Apollo Amsterdam strijdt tot de laatste dag voor inschrijving Dutch Basketball League

AMSTERDAM - Het bestuur van de Dutch Basketball League besloot dinsdag dat de eredivisie op 3 oktober begint. Apollo Amsterdam kampt met financiële problemen en heeft daarom een inzamelingsactie opgezet. Het is nog onzeker of Apollo het streefbedrag gaat halen. 

Laki Lakner - Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

Clubs hebben tot 1 september de tijd om zich in te schrijven. "Daar kan ik geen nu zinnig woord over zeggen", antwoordt Lakner op de vraag of Apollo het gaat redden. "Ik hoop het natuurlijk wel. We doen er alles aan om het te behalen, dat is het enige wat ik weet."

Selectie op volle sterkte

Het team van Apollo is ondanks de financiële problemen wel klaar voor het nieuwe seizoen. "We hebben negen spelers die bereid zijn om te spelen. Dat is fijn, want dat betekent dat we kunnen beginnen. Er is nog genoeg tijd om de selectie uit te breiden. Ik heb nog wel contact met een paar spelers. Maar ik wacht tot we weten in welke competitie we gaan spelen."

Lakner is niet bang voor een kleine selectie. "Ik heb afspraken gemaakt met jongens. Één of twee veranderingen kunnen er nog komen als we de inschrijving uiteindelijk niet redden. Apollo is een van de grootste verenigingen in Nederland, in de jeugd hebben we genoeg talenten die kunnen doorstromen naar het eerste." 

"Ik verwacht dat er komende week meer duidelijkheid komt. Het wordt spannend tot de laatste dag"

APOLLO-TRAINER LAKI LAKNER

De Kroatische basketbalcoach wordt vanuit het bestuur op de hoogte gehouden over de status van de inzameling. "Op dit moment heb ik daar niet zoveel inzicht in. Eigenlijk heb je nog twee à drie weken en dan is het klaar. Ik verwacht dat er komende week meer duidelijkheid komt. Het wordt spannend tot de laatste dag."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]