Ga naar Content

Rotterdam en Eindhoven sneuvelen, maar Amsterdam Marathon blijft op de kalender

AMSTERDAM - Terwijl Rotterdam en Eindhoven vanwege de coronacrisis een streep door hun (uitgestelde) marathon haalden, blijft de organisatie van de Amsterdam Marathon optimistisch. De hardloopwedstrijd én het NK Marathon staat nog altijd voor zondag 18 oktober op de kalender. 

Foto: ANP

 "Het besluit dat genomen is in Rotterdam en Eindhoven staat los van de keuzes die gemaakt worden voor Amsterdam", zegt directeur Ron van der Jagt van het organiserende Le Champion. "Wij zijn in goed overleg met de gemeente over een aangepaste vorm van het evenement met een beperkt aantal deelnemers. We willen de marathon laten doorgaan op een veilige manier en dan snappen we dat we dit jaar niet 45.000 mensen door de stad kunnen laten hollen."

"We wilen de marathon laten doorgaan op een veilige manier en laten geen 45.000 mensen door de stad hollen"

Le champion-directeur Ron van der Jagt

Om de toestroom van publiek te voorkomen zijn onder meer de side-events in de Sporthallen Zuid, zoals de expo, de pasta party en diverse hospitality-programmas, uit het marathonweekend geschrapt. "De komende weken gebruiken wij voor het concreet uitwerken van onze plannen. Dit doen we in nauw overleg met de betrokken diensten vanuit de gemeente. We verwachten medio augustus een plan te kunnen presenteren en dan moet de gemeente bepalen of het aan de richtlijnen voldoet."

Bekijk hieronder de samenvatting van de Amsterdam Marathon 2019 

Samenvatting TCS Amsterdam Marathon2019 - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]