Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Toeristen zijn terug: gisteravond extreme drukte op de Amsterdamse Wallen

19 juli 2020, 07.37 uur · Aangepast 19 juli 2020, 09.40 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Op de Wallen, de rosse buurt in Amsterdam, zijn gisteravond tijdelijk meerdere straten afgesloten vanwege extreme drukte. Ondanks het eenrichtingsverkeer was het niet mogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

AT5

De gemeente kondigde eerder al aan maatregelen te zullen nemen op de Wallen in de avond. In verschillende straten is eenrichtingsverkeer ingesteld en verspreid door de buurt staan er veertig hosts en verkeersregelaars om de stromen te begeleiden en om in te grijpen als het te druk wordt. Dan worden bijvoorbeeld bepaalde straten afgesloten, zoals gisteravond gebeurde. 

ChristenUnie-raadslid Don Ceder nam aan het begin van de avond zelf een kijkje. "Het viel me niet mee", zegt hij tegen AT5. "Het was nog het begin van de avond, dus relatief rustiger dan later op de avond. Maar toen zag je al dat afstand houden simpelweg niet lukt op veel stukken."

Vorige week lieten buurtbewoners al aan AT5 weten dat het weer ouderwets druk was op de Wallen. Ïk ben verpleegkundige en wil me gewoon verantwoordelijk kunnen gedragen op straat", vertelt Simon Bakker. 

Het eenrichtingsverkeer werd vrijdagavond ook al ingesteld. Zaterdagmiddag mocht er ook in populaire winkelstraat de Kalverstraat maar in een richting worden bewogen. Afgelopen vrijdag liet de veiligheidsregio, waar burgemeester Femke Halsema voorzitter van is, weten zich zorgen te maken over een mogelijke toename van coronabesmettingen.

Bekijk hieronder hoe druk het vannacht precies was op de Wallen.

Drukte op de Wallen - NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.