Ga naar Content

Hevige concurrentiestrijd onder de lat bij Telstar: "Leuker als je de jongens al kent"

VELSEN-ZUID - Trevor Doornbusch is vastbesloten om eerste keeper te worden in Velsen-Zuid. De nieuwe doelman van Telstar zal komend seizoen de concurrentiestrijd moeten aangaan met Jasper Schendelaar en Abdel El Ouazzane. "Ik vind het altijd leuk om onderlinge competitie te hebben. Dat zullen die andere jongens ook hebben."

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Doornbusch kent zijn concurrenten Schendelaar en El Ouazzane al. Hij ziet dat als een voordeel. "Ik denk dat het alleen maar leuker is dat ik ze al ken. Daardoor kan ik ook makkelijker met ze werken."

Transfervrij

Het contract van de doelman werd niet verlengd bij sc Heerenveen. "Ik heb gesprekken gevoerd met verschillende clubs, maar concrete aanbiedingen heb ik niet gehad. Daarna heb ik met de trainer (Andries Jonker red.) gesproken. Hij schetste een goed plan waar ik achter sta. Dat wil ik ook bewerkstelligen."

"Het doet mij erg goed dat de club zo achter mij staat", doelt Doornbusch op zijn contract voor één jaar met een optie voor nog twee seizoenen. 

Geen stap terug

De geboren Haarlemmer komt dus over van Heerenveen, maar ziet Telstar niet als een stap terug. "Iedere stap waarmee jij denkt dichter bij jouw doel te komen, is er één vooruit. Mijn doel is om eerste keeper te worden en daarna een stap omhoog te maken." 

"Ik moet zorgen dat ik stabiel blijf", vervolgt Doornbusch. "De trainer bepaalt dan hoeveel wedstrijden ik speel. Het moet niet aan mij liggen."

"De trainer bepaalt hoeveel wedstrijden ik speel. Het moet niet aan mij liggen"

telstar-goalie TREVOR DOORNBUSCH

De Noord-Hollander vindt het fijn om weer thuis te zijn. "Ik heb bijna zeven jaar lang in Heerenveen gewoond. Nu ben ik weer dichterbij mijn familie en vriendin. Het is ook wel een keer lekker om terug te keren in een vertrouwde omgeving."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]