IJmond

Kermisexploitant maakt carrièreswitch: van de zweefmolen naar de patatkraam

17 juli 2020, 18.03 uur · Aangepast 17 juli 2020, 18.56 uur · Door Fred Segaar

Whatsapp

BEVERWIJK - Kermisexploitant Hiele van Rijssen viert vandaag zijn 69ste verjaardag, maar hij heeft betere feesten gekend. De beperkende maatregelen hebben de kermissen zo goed als platgelegd en dat doet de exploitant van zweefmolens pijn. Zijn attracties blijven dit seizoen thuis, in plaats daarvan is hij een snackkar begonnen. 

NH Nieuws/Fred Segaar

Op een aantal plaatsen in de provincie maken de kermissen vanwege de coronamaatregelen een uiterst voorzichtige doorstart. Door de anderhalvemeter-restrictie mogen de attracties maar voor een deel gevuld zijn en dat is allerminst lucratief voor de exploitanten.

Begrip

Hiele van Rijssen heeft alle begrip voor de maatregelen. "Het is echt nodig. Je zal het maar krijgen... Aan de andere kant: als er maar een paar mensen in onze zweefmolen mogen, valt er niets te verdienen. Als je uitrekent wat het allemaal kost aan reiskosten, is het verstandiger thuis te blijven. Dat doe ik nu, met pijn in mijn hart. Maar het is niet anders."

Tekst gaat verder onder video 

200717_kermissss - NH Nieuws

Maar Van Rijssen is niet voor één gat te vangen. Om de nood te lenigen, is hij een snackkar begonnen op het Stationsplein in Beverwijk. Zijn zoon Dylan bakt de patat. "Ik ben blij dat het mogelijk was, de gemeente heeft me er goed mee geholpen. Het loopt redelijk. Als het niet op manier-a kan, zal je toch op manier-b je brood moeten verdienen."  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp