Ga naar Content

Grootste stijging aantal Gooise werkloosheidsuitkeringen lijkt achter de rug

'T GOOI - Na twee dramatische maanden voor de Gooise arbeidsmarkt, lijken de grootste klappen achter de rug. De meest recente cijfers van het UWV over werkloosheidsuitkeringen laten deze maand een te verwaarlozen stijging zien. Het aantal WW-uitkeringen steeg met 'slechts' 0,8 procent. 

Foto: Flickr.com / mystic_mabel

De afgelopen maanden was dat wel anders. Het wat goed te merken dat de coronacrisis een zware wissel trekt op de Gooise arbeidsmarkt: in mei steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen met 6,8 procent, een maand eerder zelfs nog met 13,1 procent. 

Lees ook

De afgelopen maand kwamen er vooral meer werkloosheidsuitkeringen bij in de sectoren cultuur en detailhandel. De maanden daarvoor steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen vooral fors in de sectoren horeca, catering, uitzendbedrijven. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis: horeca, catering, cultuur en detailhandel hebben flinke klappen gehad, omdat onder meer de horeca, musea en filmhuizen gedwongen dicht moesten. 

Vergeleken met een jaar geleden is het aantal werkloosheidskeringen met 19,1 procent gestegen. Daarmee scoort 't Gooi net wat beter dan het Nederlandse gemiddelde van 23,9 procent. 

Iets meer vacatures

Voor inwoners van 't Gooi die momenteel zonder werk zitten, gloort een klein beetje hoop. De daling van het aantal vacatures lijkt achter de rug. Afgelopen maand steeg het aantal vacatures op de Gooise arbeidsmarkt weer iets, met 3 procent. Toch is het aantal vacatures nog altijd veel lager dan voor de coronacrisis. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]