Ga naar Content
Haarlem

Week na verwoestende brand is Beach Club Tien weer open: "We zijn heel dankbaar dat het is gelukt"

13 juli 2020, 17.14 uur · Aangepast 13 juli 2020, 18.14 uur
Door: Redactie · Foto: NH

ZANDVOORT - Bas Lemmens en Beaudine Starink zagen vorige week hun strandtent Beach Club Tien afbranden en vandaag openden ze al de deuren van het bijgebouw dat nog wel overeind bleef staan. Een veerkrachtig koppel, zo blijkt. "Het terras staat uit, de bedden staan op het strand. Het seizoen duurt nog maar drie maanden, uithuilen kunnen we later ook nog", aldus Bas Lemmens. 

Beach Club Tien weer open na verwoestende brand - NH Nieuws

Ze hebben praktisch niet stil gezeten de afgelopen week, Bas en Beaudine. Normaal gesproken houden ze zich bezig met het runnen van een strandtent, maar de afgelopen dagen waren ze druk met de verzekering en andere zaken om hun strandtent zo snel mogelijk weer op te kunnen bouwen. 

Droger

Van hun hoofdpaviljoen bleef na de brand ruim een week geleden niets over. "Waarschijnlijk was de wasdroger de oorzaak van de brand. We wassen altijd onze theedoeken in de strandtent en de droger had aangestaan. Een van onze medewerkers had de droger aan het einde van de avond uitgezet en het deurtje open gedaan, zodat de theedoeken konden afkoelen." Bas hoorde van de brandweer dat het zeer waarschijnlijk is dat de brand daardoor is ontstaan. "Er kwam zuurstof bij en dat is schijnbaar gevaarlijk. Je moet de gedroogde was er gelijk uithalen."

Bijgebouw wordt hoofdgebouw

Het bijgebouw dat normaal gesproken wordt verhuurd voor feesten en partijen, is nu tijdelijk omgetoverd in het hoofdpaviljoen. Daarvoor moest wel het een en ander geregeld worden, zoals een grote koffiemachine en een oven. Het is sowieso even wennen vindt Bas. "Alles staat hier in spiegelbeeld, maar het komt vast goed."

Het stel is enorm dankbaar voor alle hulp die ze hebben ontvangen de afgelopen week. "Ons personeel stond dag en nacht voor ons klaar, onze leveranciers hebben ons enorm geholpen, we hebben heel veel hulp gehad, " klinkt het dankbaar.

"Woensdag komt een strandtent van Corendon, die mogen we gelukkig lenen"

Bas Lemmens, eigenaar Beach Club 10

Op de plek waar de strandtent stond, is het nu praktisch leeg. Alle restanten zijn al afgevoerd en dat moest ook wel, want dinsdag wordt er een strandtent gebracht van Corendon, die ze mogen lenen tot het einde van dit seizoen. "Woensdag begint de opbouw en dat zal wel even een puzzel worden voor de mannen", vertelt Beaudine. "Maar ook daarbij krijgen we hulp, dus dat komt vast goed."

Binnen een paar weken hopen ze deze strandtent te kunnen openen. Of ze het financieel gaan redden, dat blijft nog spannend. "Dat moet je ons in november vragen. Dan weten we meer, maar ik ga ervan uit dat er in 2021 een hele nieuwe Beach Club Tien wordt opgebouwd en klaar staat voor het nieuwe seizoen."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.