Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Kat Bengel overleden na beschieting in Blokker: "Gericht door het oogje geschoten"

11 juli 2020, 11.17 uur · Door Redactie

BLOKKER - Poes Bengel kwam gistermiddag bloedend naar binnen gerend aan de Golden Deliciouslaan in Blokker. Bij de dierenarts bleek er een kogel in haar kopje te zitten, waarna werd besloten om haar in te laten slapen. Baasje Joke is er kapot van: "Het was al een kat met een rugzakje."

Privé foto

Rond 16.30 uur gistermiddag kwam Bengel naar binnen rennen, meteen naar de kamer van Malissa (22), de dochter van Joke: "Malissa was echt een beetje haar moeder, haar kamer was echt de veilige plek van Bengel."

Joke zelf stond in de keuken toen haar dochter haar riep. Ze vertelt geëmotioneerd dat er bloed uit het oog en een oor van Bengel kwam: "We hebben meteen de dierenarts gebeld, hij zei dat we half zes terecht konden,maar ik zei dat het echt heel dringend was. Toen konden we gelukkig meteen langskomen." 

Kogel 

Eenmaal bij de dierenarts werd nog niet meteen duidelijk wat er was gebeurd, totdat de dierenarts een röntgenfoto maakte. "Er is duidelijk een kogel te zien in haar kopje. Hij kon de kogel wel verwijderen, maar wat voor leven heeft een kat dan? Dan had ze waarschijnlijk schade aan haar evenwichtsorgaan en nog maar één oogje, die ingreep was ook veel te zwaar. Toen hebben we haar helaas moeten laten inslapen." 

"Het lijkt erop dat de kogel gericht door het oogje van de kat geschoten", vertelt buurman Armando, die ook erg geschrokken is: "Er spelen hier ook kinderen op straat."Hij heeft wel een vermoeden over het wapen: "Het lijkt op een diabolo-kogeltje. Deze worden gebruikt in luchtdrukgeweren."

Tekst gaat door onder foto

privé foto

Rugzakje

De kat kwam op een bijzondere manier bij Joke en haar gezin terecht: "Mijn man heeft Bengel meegenomen uit zijn werk bij een autobedrijf. De kat zat vast onder de auto van een mevrouw die een hekel had aan katten. De mevrouw heeft nog geprobeerd extra hard te rijden, zodat de kat eronder vandaan zou vallen."

Haar man nam de kat mee naar huis, waarna ze hem liefdevol hebben opgevangen. "Het is zo verdrietig dat dit nu is gebeurd, ze had al een rugzakje." Joke gaat vanmiddag met haar dochter aangifte doen bij de politie.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]