Ga naar Content

Kater Mellow beschoten met luchtbuks in Schagen: "Misschien kattenkwaad"

 SCHAGEN - Inmiddels ligt hij weer ontspannen bij, maar kater Mellow van Edo Wijnker uit Schagen heeft een bevlogen week achter de rug. Edo's huisdier werd eind vorige week beschoten met een luchtbuks. "Ze weten niet wat ze aanrichten."  

Foto: Aline de Wit

Toen Mellow zaterdag brakend in z'n mandje lag, ontdekte Edo een wondje bij z'n voorpoot. "Het leek mee te vallen, maar misschien ook omdat hij het zelf had schoongelikt. En als een kat even niet lekker is, ga je niet snel direct naar de dierenarts." De dagen erna ging hij echter zo hard achteruit, dat Edo toch naar de kliniek is gegaan. "Hij werd zieker en zieker, ik dacht dat het misschien een tumor was." 

"Pas toen hij werd geopereerd bleek dat hij een kogeltje in z'n lijf had"

Edo wijnker

Een tumor was het niet, maar Mellow was er behoorlijk slecht aan toe, ontdekte de dierenarts. "Uit een scan bleek dat zijn darmen behoorlijk verstopt zaten, maar pas toen hij werd geopereerd bleek dat hij een kogeltje in z'n romp had." Dat kogeltje is in z'n borst, naast z'n voorpoot z'n lijf binnengedrongen, heeft z'n darmen geperforeerd en is daar blijven steken, vertelt Edo. 

De behandelend dierenarts van dierenkliniek Muggenburg bevestigt Edo's verhaal en vertelt dat de kater veel geluk heeft gehad. "Het kogeltje is eerst onderhuids gegaan", legt ze uit. Uiteindelijk heeft het kogeltje inderdaad de dunne darm geraakt. Die wond is door de dierenarts gehecht. "Dan heb je nog kans op een infectie", gaat ze verder, "dat is spannend, maar inmiddels gaat het weer goed met hem."

"Mensen ervan bewust maken dat er iemand rondloopt die op katten schiet"

Edo wijnker

Baasje Edo is ervan overtuigd dat Mellow bewust is beschoten, en het geen verdwaalde kogel is geweest. "Misschien kattenkwaad", speculeert hij over het motief van de dader. Over andere gevallen in de buurt - rond het station van Schagen - heeft hij nog niet gehoord, al roept hij andere katteneigenaren op alert te zijn. "Hen ervan bewust maken dat er iemand rondloopt die op katten schiet."

Hoewel dierenkliniek Muggenburg het incident bij de politie zal melden, zijn er bij hen recent geen soortgelijke gevallen binnengekomen. "Je hoort het wel eens", aldus de dierenarts. "Maar dit is de eerste. We nemen nog wel contact op met de dierenpolitie, zodat zij dit geval aan eventuele andere gevallen kunnen linken." 

De behandeling heeft Edo en zijn vrouw ruim zeshonderd euro gekost. "Die kosten maken me niet uit", zegt een geërgerde Edo. "Maar dat er iemand rondloopt die hiervoor verantwoordelijk is... Als het een tumor was geweest, had niemand er iets aan kunnen doen. Je kan het bijna vergelijken met het moedwillig een auto bekrassen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!