Ga naar Content

Gecrashte auto Enkhuizen blijkt gestolen, bestuurder nog steeds spoorloos

ENKHUIZEN - De auto die gisteravond na een achtervolging in de berm belandde bij de Flevolaan, bleek gestolen te zijn: om die reden kreeg de automobilist een stopteken van de politie. De bestuurder negeerde dit teken en ging er vandoor. Van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor. 

Daniëlle Rood/ Inter Visual Studio - Foto: Daniëlle Rood/ Inter Visual Studio

De politie gaf de automobilist een stopteken, omdat zij een melding kregen dat hij reed in een gestolen auto. De bestuurder negeerde het stopteken en botste vervolgens op het politievoertuig, waarna hij te voet op de vlucht sloeg. De politie heeft een helikopter ingezet om de bestuurder te zoeken, maar dit mocht niet baten: hij is nog steeds spoorloos.

Onderzoek

"Blijkbaar is er een reden waarom hij ervandoor is gegaan", vertelt politiewoordvoerder Roderick de Veen. De bestuurder wordt nu niet alleen in verband gebracht met de diefstal van de auto, maar ook het negeren van het stopteken en op de vlucht slaan voor de politie. "Het voertuig is nu gelukkig terecht, maar wij willen wel heel graag weten wie er in die auto heeft gereden."

De politie gaat camerabeelden bekijken en start een buurtonderzoek. Ook gaan zij de diefstal van het voertuig verder onderzoeken en hopen zo aanknopingspunten te vinden die kunnen helpen in de zoektocht naar de bestuurder.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook