Ga naar Content

Politie zit achter straatracers aan in Aalsmeer en Uithoorn

AALSMEER - De politie maakt jacht op straatracers die in de nachtelijke uren in Aalsmeer en Uithoorn zo nu en dan voor herrie zorgen. Er zijn dit weekend al de eerste bekeuringen op grote schaal uitgedeeld aan bestuurders die mogelijk (eerder) betrokken waren bij straatraces.

Foto: AdobeStock

De politie was dit weekend extra alert na signalen dat er opnieuw zou worden geracet. Dat ging volgens een woordvoerder van de politie mogelijk vanwege het slechte weer niet door. Onduidelijk blijft of de racers niet waren gealarmeerd door de controles.

Rijbewijs ingenomen

In plaats van aanhoudingen op heterdaad heeft de politie nu 49 auto's gecontroleerd. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken, van twee werden zelfs het rijbewijs ingevorderd. Sommige automobilisten negeerden een stopteken of weigerden hun rijbewijs te tonen. Een bestuurder had geen geldige papieren om te mogen rijden bij zich.

De afgelopen tijd klagen Aalsmeerders en Uithoornaren veel over de nachtelijke herrie. Onder meer op de Arthur Van Schendellaan in Uithoorn zouden automobilisten bij tijd en wijle met herrie rondscheuren.

Tekst loopt door onder kaartje

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd tegen NH Nieuws weten dat ze de komende periode doorgaan met de extra controles. Hoe die er uitzien en hoe vaak ze worden gehouden, is niet helemaal duidelijk.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook