Ga naar Content

Drie boa's in Waterland schreven 325 coronaboetes uit

WATERLAND - Handhavers (boa's) in de gemeente Waterland hebben de afgelopen maanden 325 boetes uitgeschreven wegens corona-overtredingen. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur onder alle 355 gemeenten, die door 238 gemeenten is ingevuld. Waterland is in deze lijst een uitschieter. 

Foto: Adobe Stock

Volgens een woordvoerder van gemeente Waterland werden vooral veel motorrijders op de bon geslingerd. Zij hielden zich niet aan een verbod op gemotoriseerd verkeer dat gold voor een aantal wegen. Zo werden eind april de toegangswegen naar Marken, de parkeerterreinen bij het eiland en het recreatiegebied Hemmeland afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In het Paasweekend werden er ondanks de afsluitingen al 75 boetes uitgedeeld door de handhavers in Waterland. Het ging om auto’s en motoren die geen bestemmingsverkeer waren en de afsluitingsborden hadden genegeerd.

Hoogste aantal 

Er zijn sinds half maart duizenden boetes opgelegd vanwege overtredingen van de speciale corona-noodverordeningen. Het OM becijferde dat aantal begin mei al op 18.000. Een aantal daarvan is uitgeschreven door de politie, maar een groot deel is afkomstig van gemeentelijke boa's.

De drie gemeenten waar per 10.000 inwoners het hoogste aantal boetes is uitgedeeld, zijn Waterland, Schiedam en Valkenburg aan de Geul. Meer dan tachtig gemeenten die reageerden, deelden geen enkele boete uit.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.