Ga naar Content

Boswachter over aanval buizerd in Santpoort-Noord: "Wellicht overbezorgd moment"

SANTPOORT-NOORD - De buizerd die afgelopen maandag op landgoed Duin en Kruidberg Govert Wisse aanviel, deed dat waarschijnlijk om zijn of haar jong te beschermen. 

Foto: Eline Schrader/Govert Wisse

Dat laat boswachter Jowien van der Vegte aan NH Nieuws weten. "Jonge vogels vliegen uit in deze periode. Wellicht had een van de ouders een bezorgd moment."

Nadat Natuurmonumenten over de aanval had gelezen, is een van haar collega's poolshoogte gaan nemen. "HIj heeft eerder deze week ter plekke een poos naar de situatie gekeken, maar de vogel niet gezien." Tijdens dat bezoek heeft die boswachter ook bezoekers bevraagd,  'maar niets over andere aanvallen gehoord'.

Lees ook

Wie de vogel spot, krijgt van Van der Vegte het advies om 'rustig door te lopen'. "Dan ben je het minst bedreigend." Toch is dat geen garantie dat buizerds je met rust laten, want 'rustig doorlopen' was exact wat Govert Wisse deed toen hij de roofvogel zijn klauwen in z'n schedel zette. 

Bezoekers van landgoed Duin en Kruidberg kunnen er met een gerust hart recreëeren, laat de boswachter weten. "Met een paar dagen kunnen ze al goed vliegen, dus we verwachten dat de ouders nu minder zorgen zullen hebben."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.