Zaanstreek-Waterland

NL
V

Versoepeling coronamaatregelen betekent niet direct een kermis in Volendam

25 juni 2020, 08.52 uur · Aangepast 25 juni 2020, 14.53 uur · Door Gerie Smit

VOLENDAM - Evenementen en kermissen mogen vanaf 1 juli weer plaatsvinden, maar dat betekent niet dat het ook direct gebeurt. In Volendam is het al weken lang het gesprek van de dag: Gaat de kermis in Volendam begin september door? "Daar gaan we de komende dagen naar kijken", antwoordt een woordvoerder van de gemeente Edam-Volendam.

Andre Winter

"De verwachting is wel dat we meer tijd nodig hebben om op basis van deze aangekondigde versoepelingen een besluit te kunnen nemen. We gaan opnieuw alle opties bekijken", aldus gemeente Edam-Volendam.

Want de anderhalvemeter-regel blijft intact. Premier Rutte zei hier gisteravond in de persconferentie over: "Om het concreet te maken. In de Kuip of Arena mogen mensen weer op anderhalvemeter afstand van elkaar zitten. Op het terras hoeven mensen zich niet meer aan deze regel houden als de horecaondernemer een ’kuchscherm’ plaatst."

De kermis in het vissersdorp is een begrip. Ook mensen van ver buiten Volendam reizen af naar het jaarlijkse feestje.

Het gemeentebestuur neemt dinsdag 30 juni een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van de kermis in zowel Edam als Volendam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03