Ga naar Content
Haarlem

Hij doet het! Marc lag wekenlang in coma, maar bereikt nu finish UMC Run

23 juni 2020, 16.05 uur
Door: Redactie · Foto: Jeanette Duin

AMSTERDAM - Marc Hanou uit Haarlem heeft vanmiddag een heel bijzondere prestatie geleverd: hij legde een run af van vijf kilometer rond het Amsterdam UMC, het ziekenhuis waar hij enkele maanden geleden nog een maand in coma lag door een ontsteking aan zijn hart.

Foto: Jeanette Duin

"Het was best emotioneel om weer terug te zijn bij het UMC", vertelt Marc na afloop. "Ik was daar niet meer geweest sinds maart toen ik nog een keer voor controle kwam. Ik kwam terug op de plek des onheils, maar ook de "plek der verbetering".

Tot Marcs grote verrassing stonden er meerdere mensen klaar om hem aan te moedigen. Collega's van zijn werk uit Den Haag, maar ook heel veel ziekenhuispersoneel. "Ik vond het heel mooi dat veel mensen van de verpleegafdeling klaar stonden om voor me te applaudisseren. Verplegers, fysiotherapeuten, cardiologen: ze hielden een spandoek omhoog met 'We zijn trots op Marc, onze held'. Ik dacht: 'Ik ben geen held, júllie zijn de helden!'"

Tekst gaat door onder foto

Foto:

Marc heeft met zijn run 4.300 euro opgehaald voor onderzoek naar het Post Intensive Care Syndroom. Het belang hiervan zag hij in door zijn eigen ervaringen tijdens zijn revalidatie. Om meer aandacht en begrip voor het syndroom te krijgen, is Marc begonnen met het schrijven van een boek. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.